Lege Band

Een lege band kan door verschillende oorzaken ontstaan. In de meeste gevallen ontstaat een lege band doordat je over een scherp voorwerp bent gereden. Dit kan een scherp steentje zijn bijvoorbeeld, maar ook spijkers, schroeven en stukken glas (bijvoorbeeld van een auto-ongeluk) kunnen de boosdoener zijn voor een platte band. Wist je dat een te hoge of juist te lage bandenspanning ook de oorzaak kan zijn van een lege band? De band raakt sneller lek, omdat bij verkeerde bandenspanning het rubber gemakkelijker slijt. Overigens kan een band ook leeg lopen, doordat de auto of aanhanger langere tijd heeft stilgestaan.

Wat de oorzaak van de lege band ook is, autopechhulp is in België altijd dichtbij. Het maakt hierbij niet uit of de lege band is ontstaan bij je thuis of langs de snelweg, voor de auto, de aanhanger of een busje. Heb je een eigen reservewiel, dan voeren we de reparatie ter plaatse uit, zodat je weer snel op weg kan. Is er – om welke reden dan ook – geen reservewiel aanwezig, dan kunnen we de auto ook meenemen naar de garage met behulp van onze sleepdienst. Dan zetten we in de garage een nieuwe band op het voertuig.

Snel terug op weg

Ons doel van je pechvraag met een platte band in België is om je zo snel mogelijk weer terug op weg te helpen. Niet iedereen is fysiek in staat om een autoband te vervangen. Daarnaast moet je maar net de juiste spullen in je auto hebben liggen, zoals een krik en eventueel een doppenset. Ga niet zelf proberen met een lege band, al helemaal niet op een drukke snelweg. Wij komen snel en repareren de auto snel en professioneel. Daarnaast geven we je graag tips over hoe je een lege band kan voorkomen, mocht dit nodig zijn.

Uiteraard checken we de andere banden ook op de juiste spanning en eventuele lekken, want je gaat wel veilig terug op weg. Onze autopechhulp is altijd vlakbij voor een lege band of andere vorm van autopech. Bel onze autopechhulp en waar je ook bent, we komen snel naar je toe. In veel gevallen is reparatie op locatie zo gebeurd en kun je snel terug op weg naar je bestemming. En als dat niet mogelijk is, hebben we alle hulpmiddelen in huis om jou en het voertuig in veiligheid te brengen, zodat we een reparatie in de garage kunnen uitvoeren.