Platte batterij

Er zijn verschillende oorzaken waarom je een platte batterij kan hebben. Een van de meest voorkomende oorzaken is dat je de lampen van je auto aan hebt laten staan. Vooral bij oudere auto’s zorgt dit ervoor dat de accu geheel wordt leeg getrokken. Een platte batterij kan overigens ook ontstaan als je de wagen een tijdje hebt laten staan, omdat je op vakantie bent geweest of er gewoon niet vaak in rijdt. Oude batterijen laden tijdens het rijden moeilijk op, waardoor je zomaar met een platte batterij in België langs de weg kan komen te staan.

De batterij zorgt ervoor dat alle systemen in de auto van stroom worden voorzien. Zodra je de sleutel in het contact steekt en deze omdraait, gaat de accu aan het werk. De lampjes van het dashboard gaan branden en de auto is klaar om te gaan rijden. De voornaamste taak van de batterij is energie leveren aan de startmotor, welke ervoor zorgt dat de auto start en je dus kan rijden. Heb je een lege accu, dan kun je proberen te starten, maar dan zal de startmotor niet aanslaan. Pas daarbij wel op dat je de motor niet ‘verzuipt’.

Hulp bij een platte batterij

Wil de auto niet starten? Dan heb je wellicht een lege accu. Bel dan met ons, zodat we je weer terug op weg kunnen helpen. Dit doen wij in eerste instantie door een jumpstart te geven aan de auto met startkabels. In veel gevallen start de wagen dan gewoon weer en kun je op weg. Maar voordat je gaat, controleren we eerst of de batterij weer terug oplaadt en of deze energie wel vastgehouden wordt. Dit doen wij door de auto een tijdje stationair te laten draaien met de startkabels op de platte batterij en de batterij door te meten.

Blijf je ondanks de jumpstart een platte batterij houden? Dan is de batterij wellicht aan vervanging toe. Uiteraard zetten we dan een nieuwe accu in de wagen. Je zal merken dat de wagen dan wel direct start. Het is vooral goed om een platte batterij te voorkomen, door deze geregeld na te laten kijken bij je garage. Rij geregeld in de auto, zodat de batterij kan opladen en geef je auto de tijd om te starten in de winter. Want de koude winters in België kunnen tevens een platte batterij veroorzaken. In dat geval staan wij voor je klaar.